PROGRAMMA Jazz in Catstown

STREETPARADE EN LIVE OPTREDENS CENTRUM HELMOND

TIMETABLE Jazz in Catstown

Vrijdag 25 augustus 2023
 • Vanaf 14.00 uur zullen diverse jazzorkesten een bezoek brengen aan woon- zorgcentra in Helmond.
 • Om 14.00 uur vindt de officiële opening van Jazz in Catstown plaats door de burgemeester van Helmond, Mw. Elly Blanksma, bij woonzorgcentrum ‘De Ameide’
 • Vanaf 20:00 uur is er een sponsorborrel met een optreden van het Herbie Guldenaar Kwartet met special guest Jane Onderwater in de HARBOUR JAZZCLUB HELMOND (Borrelbar De Haven, Havenweg 28) ter gelegenheid van de officiële opening van Jazz in Catstown.
Zaterdag 26 augustus 2023
 • Streetparade, vanaf 14.00 uur lopen diverse jazzorkesten al spelend van speelplek naar speelplek door het centrum van Helmond.
 • Om 17.00 uur is er een jammsessie op de Markt in Helmond ter hoogte van Café De Deftige Aap / Ingang winkelcetrum De Passage.
 • Vanaf 18:30 uur zijn er live optredens op het podium op de Haven met o.a. Total Response, met als special guest trompetist Rob van de Wouw.
Zondag 27 augustus 2023
 • Streetparade, vanaf 14.00 uur lopen diverse jazzorkesten al spelend van speelplek naar speelplek door het centrum van Helmond.
 • Vanaf 14:00 tot 20:00 uur zijn er live-optredens op podia  op de Markt en De Haven.
 • Om 17.00 uur is er een jammsessie op de Markt in Helmond ter hoogte van Café De Deftige Aap / Ingang winkelcetrum De Passage.
 • Vanaf 14.00 uur zijn er optredens bij POST#5700 (het vroegere postkantoor aan de Watermolenwal) van Duo Sax en Bas en van de Bigband NIGHTCATS.
 • Om 14.00 uur zijn er live optredens van jong Talent op het podium op De Haven (The Young Ones in Jazz)

De Streetbands 2023

Streetparade za 26 en zo 27 aug. 2023

Dixie Brothers Jazz Formatie

Dixie Brothers Jazz Formatie is een orkest bestaande uit een 5 persoons bezetting.
Dixie Brothers Jazz Formatie is een graag gezien orkest tijdens jazz festivals zoals o.a. Middelburg jazz / Terneuzen Jazz / Domburg Jazz By The Sea / Zutphen Jazz etc. etc.
Maar ook vele optredens in o.a. Duitsland / Belgie en Luxemburg

Bezetting:
Trompet en zang
Trombone en zang
Banjo
Bas-Sousafoon
Slagwerk

Duo Sax en Bas

Het Duo Sax en Bas treedt voor u op op zondag 27 aug. va 14.00 uur op de lokatie POST#5700, het vroegere postkantoor aan de Watermolenwal.

Nu een broedplaats voor creatievelingen.

Papa Dre

De Papa Dre Dixie Paraders garandeert u een optreden dat wordt gekenmerkt door een opvallende repertoirekeuze en een perfecte balans tussen gearrangeerde collectieven en verrassende solo’s.

Sousafoon: Dré van Vrede
Trompet/zang: Ralph de Kort
Trombone: Rob Adriaansen
Gitaar/banjo: Friso van Terwisga
Klarinet: Henk van de Ven

All Stars Jazz Band

De band is gestart in 2000 en is sindsdien een graag geziene gast in jazzclubs, op festivals en bij andere culturele evenementen, zowel in binnen- als buitenland.
Ze hebben een heel gevarieerd repertoire: New Orleans, Dixieland, Blues, Chicago-style, Mainstream, Swing, Close Harmony Singing, Boogiewoogie, etc. met invloeden van Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman, Eddie Condon en vele andere jazzgrootheden herkenbaar.

Terecht kan worden gesteld dat “The Dutch All Stars Jazz Band” zeker tot één van de toonaangevende jazzformaties van Nederland kan worden gerekend.

Slagwerk: Kuuk Griep
Contrabas: Jacques Kingma
Banjo, gitaar, piano: Jan Gombert
Klarinet en saxen: Hans Verheul
Trompet, cornet, bügel en vocals: Frans van Wasbeek
Trombone en zang: Eelco van Velzen

The-juggets

In januari 1979 begon een elftal enthousiaste muzikanten met het beoefenen van de Dixielandmuziek. Vanwege de reputatie van Tilburg als ‘Stad der Kruikenzeikers’ noemden zij zich THE JUGGETS JAZZBAND. Aardige bijkomstigheid van de naam JUG is dat er in de vroege dagen van de jazz, als voorloper op de blaasbas, vaak op een kruik (Jug) geblazen werd als ondersteuning van het ritme.

Snaredrum: Harrie Claessen
Banjo: John Jongbloed
Trombone: Ad Habraken
Sousaphoon: Karel Hermans
Grand-Marshall: Christ Kardol
Trompet: Robbert-Jan Krook
Trompet: Henk Velema
Klarinet: Ad van Erp
Tenor sax: Pierre van den Wijngaert
Bassdrum: Leo Wolfs

NO Longfield Jazzcrackers

Wij zijn een oude stijl jazzband uit het Zeeuws-Vlaamse Terneuzen. Al meer dan 40 jaar (14 juni 1980 opgericht) zijn wij aanwezig op gerenommeerde jazzfestivals in binnen- en buitenland. De stijl die wij spelen is New Orleans Revival met uitstapjes naar Blues, Frisco, Gospel enz. Eigenlijk zijn we gewoon een lekker swingende oude stijl jazzband..

Sousaphone: Karel Dooms
Klarinet: Dirk Hoek
Trombone en zang: Marinus-Jan van Langevelde
Washboard: Frank de Groene
Basedrum: Edwin Lauret
Drums: Adri van Meurs
Banjo: Gerrie Romeijn
Cornet: Edward Nuiten
Sopraan saxofoon: Martijn van Eetveldt
Trompet: Franco van Ierland

Live Optredens 2023

Zondag 27 aug. 2023

Coração

Zaterdag 26 aug. van 19:00 – 20:30u
Podium De Haven, Havenweg Helmond

Coração is opgericht in 2017 en speelt bossa nova en samba met passie.

Het repertoire van Coração is zeer divers, van swingende samba’s, relaxte bossa’s tot broeierige ballads; Songs van Antonio Carlos Jobim, maar ook van Sting, Ivan Lins en João Bosco, een hedendaagse bekende Braziliaanse singer-songwriter (bekend van het populaire nummer Incompatibilidade de gênios).

– Relin Zeegers – zang
– Wilson Teixeira – saxofoon
– John van Oorschot – gitaar
– Ernst van Tatenhove – contrabas
– Matthijs Giesberts – piano
– Alaor Soares – drums

Total Response

Zaterdag 26 aug. van 21:00 – 22:30u
Podium De Haven, Havenweg Helmond

Total Response, een echt all-star bezetting, ze staan garant voor een knalconcert. Met als speciale gast trompettist Rob van de Wouw. Hij speelde jaren bij Dulfer, is een geweldige solist bekend van o.a Rotterdam Jazz Orchestra.
Gitarist Jerôme Hol is een van de spectaculairste en meestgevraagde gitaristen in de geest van Eddie van Halen en Jimmie Hendrix.
Drummer Hans Eijkenaar, werkte met de top van de Nederlandse en internationale muziekscene, waaronder Anouk, Kane,  en Kayak
Basgitarist Ishaq van Niel moet je een keer gezien hebben om te geloven dat zo’n manier van basspelen bestaat.
Koen Schouten, speelde bij o.a. Caro Emerald en Michelle David, geeft de beestachtig knorrende baritonsax sax een nieuwe dimensie met een solistisch geluid.

NightCats BigBand

Zondag 27 aug. vanaf 14:00u
Podium POST#5700, voorheen het oude postkantoor
Watermolenweg, Helmond

Bij de NightCats BigBand denk je direct aan swingende jazz. In de voorgaande jaren speelden ze op vele festivals en podia en lieten het publiek genieten van aanstekelijke en energieke bigband jazz.

De energie spat er van af. Het vonkt, schuurt, swingt en kraakt en dan is er ineens een prachtige ballad met een altsax solo. Lyrisch, soulfull en daadkrachtig. Je voelt de inspiratie die de muzikale leider Patrick Schmidt weet over te brengen op de band.

Kortom, The NightCats zorgt met haar fantastische zangeres voor danskriebels, vrolijkheid, nostalgie en laat sowieso overal zij speelt de zon schijnen!

Jeroen Ermens op Hammond

Zondag 27 aug. om 14:30u
Podium De Haven, Havenweg Helmond

Maak kennis met J.E.M. Hammond & Drums, het dynamische duo bestaande uit Jeroen Ermens op Hammond Orgel & Voetbas en Ruben Koets op drums. Dit Duo speelt een unieke mix van Jazz, Funk, Blues en Rock, geïnspireerd door legendarische artiesten zoals: Jimmy Smith, George Duke, Billy Preston, Carlo de Wijs, Rob Mostert en Frank Montis. Ze creëren

een levendige en energieke sfeer die het publiek betovert en enthousiasmeert. Of het nu gaat om intieme optredens of grote evenementen, J.E.M. Hammond & Drums is een aanwinst voor elk podium en zal het publiek zeker laten genieten van Groove en het Hammond Orgel.

Omar Soliman

Zondag 27 aug. om 15:15u
Podium De Haven, Havenweg Helmond

Ik maak nu ongeveer 8 jaar muziek en speel vooral piano maar ik vind het ook leuk om saxofoon te spelen en te zingen.

De meeste inspiratie krijg ik van veel jazz artiesten zoals: Erroll Garner, Emmet Cohen, Oscar Peterson etc. Ook houd ik veel van funk en disco dus Earth Wind & fire of Chic.

Zo heb ik vorige zomer nog in jazz in Duketown gestaan. Op het conservatorium hebbben we een ensemble waarmee we optreden, daarnaast heb ik ook een band opgestart waar we eigen composities, Jazz en Bossa Nova spelen.

Why Tony

Zondag 27 aug. om 15:00u
Podium Lokaal42, Markt Helmond

Why Tony bracht onlangs het nieuwe ‘Mindhoven’ uit. Een plaat met een geschiedenis en goed verhaal. Het is een plaat met veel kanten, met een vleugje jaren ’90 en een lekkere partij gitaarwerk. Dat smaakte sowieso naar meer.

Om daar wat meer over te weten te komen voelden we bandleider Rob Cornelissen aan de tand. Rob speelt in verschillende bands, maar dit is toch zijn kindje. Samen met mede-muzikanten maakte hij al meerdere platen onder deze naam en de laatste mag er ook zeker zijn.

J4Jazz

Zondag 27 aug. om 16:30u
Podium De Haven, Havenweg Helmond

SwingJazz & Bossa Blues ballads Latin!

J4Jazz s een band die zich laat onderscheiden door hun bezetting en het repertoire. Een akoestisch geluid en bescheiden volume zorgen voor de perfecte mix om de verleiding niet kunnen weerstaan om te dansen op de muziek van J4Jazz. Het repertoire bestaat uit catchy songs met originele arrangementen, van easy pop/jazz tot swingende samba’s.

J4Jazz speelt onder andere Jazz-standards Maar ook verrassend swingende arrangementen van nummers van bands als the Police, Marvin Gaye, Van Morrison, Jamie Cullum, Michael Buble, Sting, en vele anderen maken J4Jazz onderscheidend.

Ray Stepien

Zondag 27 aug. om 17:30u
Podium Lokaal 42, Markt Helmond

Ray Stepien Trio, een unieke bluesband uit Brabant.
Volgende covers van bekende artiesten als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, JJ Cale en John Mayer, uitgevoerd door de band en eigen nummers die bij het publiek in de smaak vallen. Elk optreden is verrassend en wordt er met volle energie gespeeld. Hij heeft een unieke stijl ontworpen. Herkenbaar en toch vernieuwend.

Met een supervet, dragend baseluid en met Daan achter de drums zoeken zij elkaar op om de gitaarexplosies van Ray in goede banen te houden. Het is geweldig om te zien hoe deze drie muzikanten te werk gaan.

Wàt een TOP band!

The Kalishnikovs

Zondag 27 aug. om 18:30u
Podium De Haven, Havenweg Helmond

In 2008 hadden Hein, Ruud en Gijs een plan. Ze wilden een bigband die niet zo groot was. Een kleine bigband die dansmuziek speelt. In deze tijd, waarin de podia en bars niet groot genoeg zijn om plaats te bieden aan een grote bigband, moesten de Kalishnikovs een flexibelere kleinere band zijn, maar toch het geluid, het gevoel en de levendigheid brengen die bij deze specifieke stijl zouden moeten passen. van muziek. Na een bezoek aan een dansschool die gespecialiseerd is in Lindy Hop (dit is een dansstijl die in de jaren 1920 en 1930 werd ontwikkeld als onderdeel van de swingfamilie) besloten ze muziek te schrijven die geschikt was voor Lindy Hop. band niet zo voor de hand ligt, vroeg Gijs Walter Kalischnig (die een gepensioneerde arrangeur is voor de Skymasters) om zijn co-arrangeur te worden, samen om typische deuntjes uit het swingtijdperk te herschikken en te herschrijven voor de ervaren muzikanten die al snel deel gingen uitmaken van de Kalishnikovs .

New Orleans Jazzband

Zondag 27 aug. vanaf 14:30u
Borrelbar De Haven, Havenweg Helmond

De New Orleans Dixieland Jazzband zijn een stel enthousiaste muzikanten uit de omgeving van Haarlem met swingende Traditionele Oude Stijl Jazz muziek die het publiek in een swingende en juiste sfeer brengen.